Padlófűtés utólagos kialakítása

Padlófűtés utólagos kialakítása

A hagyományos vízkeringetésű padlófűtési rendszerek utólagos kivitelezése költséges és mindenképp bontási-építési munkával jár. Ugyancsak problémát jelenthet, hogy az esetek nagyrészében a hőtermelő (kazán) sem megfelelő teljesítményű az alacsony hőmérsékletű víz előállítására.

 

Padlófűtés utólag gyorsan és egyszerűen!

A hagyományos vízkeringetéses megoldásoknál egyszerűbb és költségkímélőbb megoldás az alacsony rétegrendű elektromos padlófűtési rendszerek kivitelezése. Akár bontás és átépítés nélkül installálhatóak, üzemeltetésük a magas hatásfoknak és vezérelhetőségnek köszönhetően gazdaságos és karbantartásmentes.
A fűtőszőnyeges, kábeles és CALEO fűtőfilmes rendszerek beépítési magassága töredéke a vizes rendszerekének, akár padlószint emelkedés nélkül kivitelezhetők.

 

Válasszon burkolat típust:

 

1. Laminált padló, szalagparketta fűtése

 

2. Járólap, kerámia burkolatok fűtése

 

Mit szükséges vizsgálni mielőtt meglévő fűtésrendszerünket padlófűtésre cserélnénk?

  • Az épület energeitakai paraméterei:

Nem minden épület vagy lakás fűthető ki kizárólag padlófűtéssel! A padló hőmérséklete így a felületen leadható hő mennyisége korlátozott. (Pl.: nappali 29°C, fürdőszoba 31°C). Érdemes mindenképpen szakemberhez fordulni és hőveszteségszámítást végeztetni.

  • Aljzat hőszigetelés:

Az aljzat hőszigetelés funkciója szerint azt hivatott megakadályozni, hogy a szerelőbeton átvegye és elvezesse a megtermelt hőmennyiséget. A megfelelő minőségű lépésálló expandált vagy extrudált polisztirol hőszigetelések kiválóan alkalmasak a fűtött aljzatok hőszigetelésére.
 

  • Aljzat vízszigetelés

A megfelelő vízszigetelés talajon fekvő födémeknél fontos. A vízszigetelés megakadályozza, hogy a hőszigetelés átnedvesedjen és elveszítse hőszigetelő képességét. Érdemes a lépésálló hőszigetelés alatt és felett is elhelyezni, tekintve, hogy talajon fekvő födém esetén talajpára vagy talajnedvesség kerülhet a szerkezetbe. Ott minden esetben bitumenes vagy hegesztett pvc szigetelést kell alkalmazni. A padlófűtési rendszerrel ellátott épületek aljzatképzésének kivitelezése során különös figyelemmel kell kísérni a rétegrendek betartását